zondag 30 september 2012

airco camping


Op de camping. Als Antilliaan niet veel gedaan, maar gaandeweg wel leuk gaan vinden. Veel dingen deden mij dan ook echt aan thuis denken.
De kikkertjes en krekeltjes die ik elke dag hoorde. Maar ook de blaffende honden als er een sirene voorbij kwam. De honden in Italië vertoonden hetzelfde blafgedrag als de honden op Curaçao. Dat is dus iets honds, en niet iets van de Antillen zoals ik vaak dacht en zei.
Als je gewend bent om met tropische temperaturen te mogen slapen in de airco of met en ventilator, dan is slapen zonder hulpmiddelen best een beproeving. Niet alleen de warmte is een spelbreker, maar die muggen. Je hoort ze aankomen, je voelt ze bijna prikken en je slaat altijd mis als je ze dood wil slaan. Thuis in Nederland en ook op Curaçao heb ik zo’n tennisracket met stroomdraden en die werkt zeer effectief. Ik heb nog geen mug kunnen ontdekken die het kan navertellen als hij de draden van dichtbij bekijkt.
De muggen in Italië waren gemener dan de muggen op Curaçao of in Nederland. Deze zag je niet. Deze waren zo klein dat je ze pas opmerkte als je gestoken was. Het leek dan ook, de eerste avond dat er geen muggen waren. Gelukkig hadden we wel muggenspray bij ons, met flink wat deet, zodat we ons konden wapenen tegen deze monsters.
Er waren nog meer monsters. Wimpiri’s. ik heb geen idee of er ook een Nederlandse naam is voor deze hele kleine vliegbeestjes.  Ook meedogenloos. Die ervaar je , net als op Curaçao pas, als ze steken. In Nederland heb ik ze nog niet meegemaakt en dat wilde ik ook graag zo houden.
De warmte speelde ons ook parten. De eerste nacht gaat het wel. Op de één of andere manier heb je dekoelte nog in je lijf. In dit geval van de bergen, maar dan de nachten erna.
Het idee om een camping met airco te beginnen is daar ontstaan. Een camping op Curaçao was voor ons vast onderwerp van gesprek. Alle pro’s en con’s werden besproken en de warmte bleek de bottelnek. Airco dus. Een grote hal, glazen wanden en glazen dak. Eco dripsysteem voor de palmbomen binnen en airco aan. Wel zand, geen wind, zodat de tenten en caravans zandvrij kunnen zijn. Bandopnames van krekels en kikkertjes op de achtergrond.  Blaffende honden tegen meerprijs, als ook muggen, voor de echte diehards. Wel afgetrainde muggen, zodat Andere campinggasten er geen last van zullen hebben.
Nu nog op zoek naar een investeerder. Ik denk dat dit idee best meegenomen had kunnen worden door het vorig kabinet. Het valt een beetje in de categorie casino op klein Curaçao. volslagen onzinnig, maar onwijs leuk om over te fantaseren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten